Vuonna 2014 esitettiin näytelmää Peter Pan, jonka on käsikirjoittanut J.M. Barrie ja sovittanut Pirjo-Riitta Tähti. Ohjauksesta vastasi Pauliina Salonius ja musiikista Jouni Lehtonen. Ensi-ilta oli 1.6.2014.
Pääosissa: Petri Aulin, Minna Huhtala, Sanni Suvila-Nuutinen, Toni Oksa, Toni Rautio, Elena Blomqvist, Lotta Kuikka, Kristiina Koljonen

Yleisö otti estyksen innolla vastaan. Kaupunkiuutisten Katariina Mäkinen-Önsoy arvioi ruskolaisteatterin suorituksen seuraavasti:

Ruskon kesäteatterin Peter Pan on todellinen teatteritapaus keijupölyineen, rauhansauhutteluineen ja jättityöryhmineen. Lastensatu pojasta, joka ei koskaan halua kasvaa aikuiseksi, muuttuu ruskolaisten teatterintekijöiden käsissä sekä lapsia että aikuisia viihdyttäväksi kesäteatterikappaleeksi.
Petri Aulin tekee vakuuttavan roolisuorituksen oikukkaana, ärsyttävän omahyväisenä ja kapinoivana, mutta hyväsydämisenä Peterinä. Sukupuolirooleja sekoittamassa ovat naispuoliset merirosvot ja Kapteeni Koukku (Elena Blomqvist) sekä ”kadonneet pojat”, jotka ovat kaikki tyttöjä. Hahmot tuovat näin, joko tarkoituksellisesti tai miesnäyttelijöiden puutteessa, uusia näkökulmia klassikkoon. Oli syy kumpi tahansa, ratkaisut ovat toimivia ja virkistävät muuten jo hieman kulunutta tarinaa.
Ruskolaisilla teatteriharrastajilla on edelleen se maaginen taito, jota olemme aikaisempina kesinäkin päässeet ihailemaan. He onnistuvat kerta toisensa jälkeen tekemään roolihahmoista oman näköisiään. Eritoten mieleeni jäivät kaksi merirosvoa: tamperelaismurretta puhuva Puosu-Pete (Tiina Peltola) sekä lämpimille apajille kaipaileva KylmäKaisa (Ilona Salmi).
Suurproduktiossa on mukana noin 30 näyttelijää sekä noin 20 taustatyöryhmäläistä. Näyttelijöistä nuorin on vasta 3-vuotias Alma Pajunen, joka esittää herttaista pikkuintiaania nimeltä Iloinen Pikku Savu.
Lavastus, koreografiat, laulu ja musiikki näyttelevät isoa roolia visuaalisesti ja musiikillisesti sykähdyttävässä näytelmässä. Jouni Lehtosen musiikki ja Okko Makkosen lyriikat, jotka toteutuvat niin hyvän yön toivottelussa kuin merirosvojoukon esittelyssä, sopivat mainiosti kohtauksiin.
Näytelmä saa kaiken ikäiset nauramaan ja liikuttumaan. Oli koskettavaa nähdä, kuinka Helinä-keijun pelastaminen toi aikuisillekin kyyneleen silmäkulmaan.
Katariina Mäkinen-Önsoy
Kaupunkiuutiset