Moderni teini-Lumikki viihdytti katsojia kesän 2013 näytelmässä. Alla Janica Rantasen arvio esityksestä.

Ruskon kesäteatterissa nähdään tänä kesänä hulvaton musiikkinäytelmä Lumikki ja 7 kääpiötä. Tuttua tarinaa on kuitenkin muokattu nykyaikaan, jossa kaikki eriskummallisuudet diagnosoidaan: Viisas kärsii lukihäiriöstä, Vilkaksen diagnoosi on ADHD, Nuhanenällä on krooninen nuha, Ujolla on paniikkihäiriö, Jörö on masentunut, Uneliaalla on uniapnea ja Lystikäs on maanis-depressiivinen. Ja oikeastaan he eivät ole kääpiötä ollenkaan. Ihmiset kutsuvat heitä älykääpiöiksi, minkä he ovat tulkinneet niin, että ovat älykkäitä kääpiöitä. Metsässä he asuvat siksi, etteivät he sovellu yhteiskuntaan, eivätkä halua olla taakka sosiaali- ja terveydenhoitokoneistolle.
Lavalla nähdään yli 30 näyttelijää, joista suurin osa on lapsia ja nuoria. Lopputulos on tekijöidensä näköinen: raikas ja nuorekas yhdistelmä huumoria, tanssia ja laulua. Koreografiat ovat näyttäviä ja lavalle saadaan uskomaton kaarti tanssimaan yhtaikaa. Ja saapa yleisö nauttia myös Annina Lindqvistin viulusooloista.
Roolitus ja nykyaikainen puvustus ovat osuneet nappiin. Lumikilla (Ilona Salmi) on sadun mukaan lumen valkoinen iho, veren punaiset huulet ja eebenpuun mustat hiukset, sanalla sanoen hän on siis gootti. Vaikka osa huumorista on rankkaa ja jopa poliittista, näytelmä sopii myös perheen pienimmille. Älä unohda vierailla uhkapelisivustoihin fairplay eindhoven
Kokonaisuudesta saadaan kiittää jo yhdeksättä vuotta Ruskolla ohjaavaa Seppo Laaksoa, mutta kaikesta näkee, että näytelmää on tehty hyvässä yhteistyössä isolla harrastajaporukalla.
Janica Rantanen
Kaupunkiuutiset